dijous, 9 de febrer del 2012

TENS LA PELL SENSIBLE? ELS MILLORS CONSELLS PER TRACTAR-LA (ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA GI-DONA, febrer 2012)


La pell sensible es caracteritza per irritar-se amb facilitat i, també, perquè es sol congestionar davant la més simple agressió, és a dir, és una pell mot reactiva davant estímuls interns i externs.

La pell del rostre és un òrgan permanentment exposat a l’entorn i està en contacte amb diferents substàncies contaminants i al·lergènics. La sensibilitat pot presentar-se en qualsevol tipus de pell, sigui aquesta grassa, seca, mixta o madura. Per tant, la pell sensible es pot manifestar en la infància o generar-se en una edat avançada.


COM DETECTAR UNA PELL SENSIBLE?

Les particularitats d’aquest tipus de pell són:

- És una pell fina, delicada i blanca, ja que la seva capa protectora és extremadament prima.
- Té una aparença cutània fràgil.
- És propensa a presentar dèficit de greixos i a deshidratar-se, ja que no reté l’aigua.
- Els seus vasos sanguinis són més reactius si els comparem amb els de una pell normal, això genera moltes vermellors i petites ruptures capil·lars (couperosis).
- Sol ser una pell amb tendència a taques, èczemes, eritemes i tibantor.
- Aparició prematura d’arrugues i envelliment cutani. 


TIPUS DE PELL SENSIBLE

Convé distingir els cinc tipus de pell sensible que es poden trobar.

1.- HIPERREACTIVA DAVANT L’ENTORN, són pells particularment sensibles al vent, al fred, al sol i a la contaminació, que presenten irritacions dels ulls, al·lèrgies als perfums, pell descamada a l’hivern, al·lèrgies cutànies i un passat d’intoleràncies als cosmètics (picor, tibantor, etc...). La pell presenta signes d’irritació.

2.- HIPERREACTIVA DAVANT FACTORS CLIMÀTICS, es tracta de pells sensibles al sol, al fred i al vent, així com a alguns productes de tractament, per exemple llets netejadores i maquillatges. Solen ser persones que presenten pell clara i moltes vegades amb descamació a l’hivern i antecedents de sensibilitat cutània, pateixen acne, rosacea, es queixen de picors immediats i cremors a l’aplicar-se productes cosmètics. Aquestes pells, amb tendència permanent a la irritació, pateixen èczemes de contacte i eritemes.

3.- REACTIVA DAVANT ELS COSMÈTICS, aquest tipus cutani presenta una absència total de reactivitat davant factors climàtics. En aquest grup s’inclouen persones joves que no toleren alguna productes cosmètics i tenen picors i vermellors a causa del vent i del ús del sabó. Aquesta pell és generalment grassa i pot tenir acne i erupcions diverses.

4.- REACTIVITAT BÀSICA DAVANT FACTORS CLIMÀTICS. Vent, fred, etc..., i no forçosament davant factors contaminats ni cosmètics. Presenten descamació al hivern, algunes vermellors i no tenen antecedents familiars de hipersensibilitat cutània ni intolerància als cosmètics.

5.- BAIXA REACTIVITAT, PERÒ SENSIBLES A TOT. Aquest és el grup més important, format per dones de pell poc reactiva però quelcom sensible. Aquesta classe de pell pot ser normal o grassa i sol correspondre a dones menopàusiques que utilitzen poca crema hidratant i força sabó.


COM TRACTAR LA PELL SENSIBLE?

Les vermellors són el producte de la dil·latació dels vasos sanguinis superficials i una de les característiques de les pells molt sensibles.

Aquests símptomes solen agreujar-se amb el fred, pel que és molt important conèixer amb profunditat els factors que poden produir-los i les seves principals solucions.

Les dues característiques amb les que deu comptar un producte cosmètic per a pell sensible són: evitar la irritació i tractar la reactivitat cutània. Les formulacions cosmètiques tenen que complir amb els següents aspectes:

- Evitar els ingredients irritants, com l’alcohol i els tensioactius, que deshidraten i desnodreixen, afavorint la sequedat, aspresa i descamació de la pell.
- Evitar la substàncies fotosensibilitzants, com són els perfums i filtres solars.
- Incloure ingredients presents en la capa còrnia, hidratant o nutritius.
- Aplicar cosmètics amb pocs ingredients de gran puresa i qualitat lliures de components innecessaris com colorants o perfums.
- Extremar les condicions higièniques amb productes adequats a les pells sensibles.
- Utilitzar cosmètica específica amb principis actius descongestionats, antiinflamatoris, circulatoris. Així com rics amb principis antioxidants, que inhibeixen els radicals lliures responsables de diferents danys cel·lulars.


EL MEU CONSELL:

Aprèn a escoltar i cuidar la teva pell, no et quedis només amb el teu diagnòstic personal. Tractar la pell sensible suposa haver comprés el mecanisme que la desencadena i els factors que l’agreugen.

Consulta a un professional cosmetòleg, et sabrà assessorar sobre els cosmètics i tractaments més adients a la sensibilitat de teva pell.






Trobaràs la millor cosmètica professional a l'Institut DH, per a més informació truca'ns al 972 412 195 o bé envia'ns un email a info@institutdh.com - http://www.institutdh.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada