dimarts, 29 de març del 2011

NO PARIS DE RIURE! 29/03/2011

Descobreix els beneficis de la risoteràpia per a la teva salut

El riure és un privilegi de l'ésser humà. Riure és sempre manifestació d'un sentiment o d'una situació emocional, el mecanisme indueix sensació de benestar, alliberament psíquica i relaxació posterior.

Qui se'n riu s'està realitzant una activitat que distreu la ment de tota tensió, fa oblidar les preocupacions i, segons molts experts, és tan eficaç per a procurar l'alliberament psíquica i la relaxació, com l'exercici físic. Riure, des de el somriure a la riallada, produeix una sèrie de canvis físics i psíquics que actuen sobre l'organisme de manera beneficiosa. I és que sabies que el riure estimula el sistema endocrí i augmenta la secreció de substàncies analgèsiques naturals, que disminueixen l'ansietat i el dolor? A més, relaxa la musculatura facial, millora el rendiment del ritme respiratori i cardíac, fa baixar la tensió arterial i facilita la digestió.

Qui se'n riu s'està realitzant una activitat que distreu la ment de tota tensió, fa oblidar les preocupacions i, segons molts experts, és tan eficaç per a procurar l'alliberament psíquica i la relaxació, com l'exercici físic.

És un símptoma que, a part de sentit de l'humor, denota bona salut. Les circumstàncies, fets i situacions que ens provoquen riure desencadenen en el nostre organisme una situació oposada a la ansietat o l'estrès. A riure, descarreguem tensions i produïm endorfines, responsables de la sensació de benestar que el riure genera. Ens relaxem i el nostre organisme es veu alliberat de l'adrenalina causant de la tensió física i psíquica. No obstant això, encara està per descobrir el seu mecanisme protector, sobretot, a nivell cardiovascular. No obstant això, sabem que l'estrès i la tensió estan directament relacionats amb el deteriorament dels endotelis vasculars, així com amb les reaccions inflamatòries que afavoreixen els dipòsits de colesterol a les artèries coronàries. És per això, pel que és més que probable que el riure sigui una arma molt eficaç en la lluita contra l'infart de miocardi i les malalties coronàries. Cal recordar que tenir sentit de l'humor i riure amb assiduïtat pot protegir i retardar el deteriorament de les nostres artèries.

Riure i malalties cardiovasculars
En un recent treball científic de la Universitat de Maryland s'ha arribat a la conclusió que riure amb freqüència pot esdevenir una bona recomanació per a prevenir l'infart. El coordinador de la investigació, el ​​Dr Miller, comparar les diferents respostes d'un grup d'individus, dels quals la meitat havien patit un infart o havien estat sotmesos a cirurgia de "by-pass? coronari, mentre que l'altra meitat no tenien patologia coronària. A tot això cal afegir que es va comprovar que els pacients cardiòpates reien un 40% menys que les persones sanes que no havien patit cap patologia. Aquests resultats porten als autors a pensar que, juntament amb l'exercici físic, una dieta adequada i l'abandonament del hàbit de fumar, el riure pot arribar a formar part de les recomanacions mèdiques com a teràpia per prevenir i evitar qualsevol tipus de malaltia cardiovascular.

Beneficis del riure sobre la salut
  • Estimula els sistemes endocrins i immunitaris.
  • Augmenta la secreció de substàncies analgèsiques naturals.
  • Elimina l'estrès i rejoveneix.
  • Relaxa el to muscular de les artèries.
  • Baixa la tensió arterial.
  • Millora la secreció dels sucs digestius i facilita la digestió.
  • Produeix una intensa relaxació psíquica i disminueix l'ansietat i la tensió emocional.

En què consisteix la risoteràpia?
És la disciplina i tècnica terapèutica basada en el riure i emprada per a tractar i millorar determinats símptomes patològics físics i psíquics. Els seus efectes es fonamenten en que, a través del riure, s'eliminen bloquejos emocionals que generen l'ansietat i la tensió, sent una bona forma d'eliminar energia negativa. Al seu torn, ens ajuda a conèixer-nos a nosaltres mateixos al induir un alt grau de desinhibició i de relaxació.

www.institutdh.com | info@institutdh.com

Font: Hola.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada