dilluns, 21 de febrer del 2011

Les cèl·lules mare i la cosmètica - 21/02/2011

La investigació científica sobre les cèl lules mare s'ha traslladat de la medicina a la cura de la pell de la mà de diferents firmes cosmètiques.
El motiu pel qual les cèl lules mare susciten tantes expectatives en el món de la bellesa és que aquestes tenen la capacitat de crear noves cèl·lules i dividir indefinidament sense perdre les seves propietats.
Les cèl lules mare de la pell es caracteritzen per la seva contínua activitat renovadora, això es pot comprovar fàcilment quan, després d'un petit tall, la nostra pell es regenera en pocs dies i la ferida es tanca.
No obstant això l'edat i l'estrès ambiental afecten negativament a les cèl·lules, provocant un alentiment de la seva activitat i una pèrdua d'eficàcia i és quan apareixen els primers signes: la pell s'aprima, perd la seva elasticitat i apareixen les arrugues, més o menys profundes.



Uttwil Spatlauber
Per compensar aquest alentiment de l'acció de renovació cel·lular, alguns laboratoris cosmètics s'han incorporat, en la formulació de certs cosmètics, un extracte de cèl·lules mare d'origen vegetal procedent d'una poma molt concreta, que protegeix i estimula les cèl·lules cutànies.

"Les pomes de la vida"
La recerca de nous actius per lluitar contra l'envelliment ha fet que un laboratori suís hagi descobert l'excepcional capacitat de regeneració de la pomera Uttwil Spätlauber.
En una època en què no existien els frigorífics, aquestes pomes duraven en perfectes condicions molt més temps que qualsevol altre tipus de pomes o qualsevol altra fruita amb fórmules d'emmagatzematge natural. A més es va poder comprovar que quan es produïa una "ferida" en el tronc d'aquest pomera, les seves cèl·lules mare actuaven ràpidament, formant un teixit cicatricial que reparava la zona danyada.
A través de l'observació i evaluacción de tots aquests aspectes es va arribar a la conclusió que utilitzant les cèl lules mare de la pomera Uttwil Spätlauber es en la formulació d'alguns productes cosmètics es poden protegir, de forma molt eficaç, les nostres pròpies cèl lules mare i estimular la , per tal de mantenir la pell jove durant més temps.
La pomera Uttwil Spätlauber avui en dia gairebé ha desaparegut, només queden uns quants arbres, però gràcies a la biotecnologia s'ha aconseguit utilitzar les seves cèl·lules mare cultivant en una gelatina vegetal i estabilitzadora per a ser utilitzades en alguns cosmètics antienvelliment.

A l'Institut Dolors Hortal tenim la gama cosmètica de cèl·lules mare de la firma Bioline (Células Estaminales Vegetales). Per més informació contacta amb nosaltres a través de: info@institutdh.com o visita la nostra web: www.institutdh.com

Font de la noticia:  belleza activa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada