dimarts, 28 de maig del 2013

BRONZEJAT SALUDABLE
Pell sana i daurada

Arribés a la platja, estirés la tovallola i et tombes o et banyes? No! Per gaudir dels efectes beneficiosos del sol i lluir una pell sana i bronzejada cal que prenguis mesures abans i després i, sobretot, mentre t’exposes al rajos ultraviolats. La teva pell és molt important i si vols que estigui sana i bonica l’has de cuidar.

Les últimes investigacions sobre fotoprotecció han demostrat que és tant important la protecció externa com la preparació interna del nostre organisme abans d’exposar-nos al sol. Ho podem aconseguir ingerint suplements que continguin betacarotens, ja que potencien el bronzejat i que també augmenten la capacitat de la pell de lluitar contra els radicals lliures. Sigui com sigui, mai es pot baixar la guàrdia ni prendre el sol amb excés. No oblidis que el bronzejat és una resposta del nostre cos i la nostra pell que es defensa dels rajos del sol.


ABANS DEL SOL
Per dins... Un temps abans de l’exposició solar hauries d’haver ingerit suplements que continguin betacarotens i altres aliments antioxidants. Si fins ara no has fet, comença en qualsevol moment perquè el teu organisme ho necessita al llarg de tot l’estiu. Els betacatotens es poden trobar en molts aliments, però sobretot en la pastanaga, l’albercoc, la nespra i el préssec. Per contra, és recomanable que evitis la ingesta d’altres aliments que poden fer una reacció de fotosensibilització com l’api i el julivert.

Per fora... Prepara la teva pell facial amb una profunda higiene de cutis amb exfoliació i la teva pell corporal amb un píling que tingui un contingut de principis actius hidratants. Si elimines les cèl·lules mortes de la teva pell obtindràs un bronzejat uniforme i evitaràs les taques solars. És important que deixis un espai de temps després d’aquests tractaments abans d’exposar-te al sol, tal com ja fas després d’una depilació, perquè en cas contrari poden aparèixer taques a causa de l’hiperpigmentació.


MENTRE ET TOCA EL SOL
Per dins... És recomanable incloure en la teva dieta aliments que activin l’acció dels melanocits, les cèl·lules responsables de la producció de melanina, el pigment que determina el color de la pell. El tomàquet, per exemple, que conté vitamina A, ajuda a mantenir la pell elàstica i prevé l’aparició de taques solars, i l’enciam evita que la pell s’assequi.

Per fora... La clau per a una protecció efectiva és la correcta elecció del producte adequat. Totes les pells són diferents i cada pell té unes necessitats determinades. Una pell sensible sempre tendirà a tenir més dificultats per bronzejar-se, mentre una pell fosca i resistents serà més propensa a aconseguir el color desitjat. És important que et deixis assessorar per professionals en cosmetologia que coneixen molt bé la reacció de la pell i saben quina és el producte més adequat. En tot cas, el producte solar és indispensable i l’hauràs d’aplicar una estona abans d’exposar-te al sol, amb les repeticions d’aplicació que siguin necessàries. Així et bronzejaràs de forma sana i progressiva. Les cremes solars d’última generació afegeixen un plus de propietats cosmètiques refrescants, antiarrugues i potenciadores de la hidratació. A més, també hi ha protectors específics per a pells extraseques i madures.

DESPRÉS DEL SOL
Per dins i per fora... Perquè la teva pell es recuperi després de l’exposició solar, caldria que optessis per un tractament reparador de xoc que li aporti una dosi important d’ingredients hidratants per aportar-li de nou l’aigua perduda. Cal tenir cura de parts molt importants del nostre cos que solen rebre la part més negativa del sol: la cara, l’escot, les mans, les espatlles, els genolls, i l’esquena. En aquestes parts l‘exfoliació i els tractaments locals i específics són la millor opció.

EL MEU CONSELL
No t’obsessionins per aconseguir un bronzejat el primer dia de platja! Les accions més constants i ben fetes sempre aconsegueixen els millors resultats. La pell és un òrgan massa important perquè el desatenguis i calcuidar-la perquè és visible i ha d’estar saludable i bonica. Saps que el consell dels professionals sempre serà bo per fer-ho. Gaudeix de l’estiu!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada