dimecres, 8 de novembre del 2017

TAQUES? OPERACIÓ POSTSOLAR
Tractaments despigmentants per eliminar els efectes negatius del sol a la pell

L’estiu s’ha allargat i aquestes primeres setmanes de la tardor hem pogut seguir gaudint dels beneficis del sol. Ara, però, també ens toca fer repàs dels perjudicis que els rajos solars han causat en la nostra pell.  És molt possible que hagin aparegut taques i el nostre rostre hagi perdut lluminositat. Si és el teu cas i vols restaurar l’equilibri de la pell pren nota dels tractaments que et proposo. 


La pell té memòria? Aquesta és una pregunta que sovint em fan com a esteticista i experta de dermacosmètica. I malauradament he de respondre que sí. Efectivament, la pell té memòria. I aquesta afirmació queda confirmada quan moltes persones em comenten que fa temps que no prenen el sol i que es protegeixen totalment dels rajos solars i, malgrat tot, apareixen taques a la seva pell perquè anys enrere sí que van exposar-la molt al sol. Afortunadament, per corregir l’aparició d’aquestes taques actualment, i cada vegada més, tenim a l’abast dermacosmètica i tractaments mèdic-estètics no invasius i molt eficaços que permeten atenuar-les i eliminar-les.

PíLINGS DESPIGMENTANTS I LÀSER
Una de les opcions no invasives que ens permeten eliminar les taques de la pell és el píling químic despigmentant, idoni per a cada persona en funció del seu fototip. Es necessiten diverses sessions i és recomanable fer-ho després de l’estiu perquè cal que ens protegim bé la pell dels rajos solars, mentre es fa el tractament. El píling despigmentant és apte per a totes les pells i es va aplicant per capes amb la pauta d’un especialista mèdic-estètic i, per aconseguir que sigui el màxim d’eficaç, es segella amb àcid retinoic.  En algunes pells es produeix una gran descamació i en altres no, depenent de la tolerància cutània de cada persona.
Els tractaments mèdics més adequats quan no hem pogut eliminar les taques amb un tractament cosmètic, és el làser IPL, el fotolàser. Es tracta d’una tècnica que s’aplica sense dolor i sense anestèsia i no provoca alteracions en la pell que ens impedeixin seguir la nostra rutina habitual. Aquest làser de tipus IPL actua sobre les cèl·lules cutànies pigmentades (fosques) que han aparegut a la pell i evapora el seu color fosc. Cal realitzar entre dues i quatre sessions, depenent de la profunditat de la taca.

DERMACOSMÈTICA CONTRA LES TAQUES
Actualment s’han fet gran avenços en dermacosmètica despigmentant professional amb altes concentracions en principis actius. La finalitat d’aquesta recerca és reeducar els mecanismes de la pell per millorar la seva lluminositat i per minimitzar les taques i, alhora, preservar-la i protegir-la per combatre els signes de l’envelliment prematur provocats per l’exposició solar, com són les arrugues i la flacciditat. Si aquesta dermacosmètica, que només es pot adquirir en centre mèdic-estètics sota diagnòstic professional, s’acompanya amb tractament professionals a cabina, s’obtenen uns resultats òptims no invasius.

PREVENIR, PER NO HAVER DE CURAR    
Les taques que ja han aparegut les podem atenuar i, en molts casos eliminar amb els tractaments no invasius proposats, però també és molt important evitar que n’apareguin de noves. En aquest sentit, hi ha tres hàbits bàsics que hem d’incorporar en la nostra rutina a mode preventiu. D’entrada cal insistir en la protecció davant del sol al llarg de tot l’any i especialment a l’estiu amb bons protectors solars. Tanmateix també cal mantenir la pell en condicions òptimes de salut, amb un pH equilibrat i amb uns hàbits d’higiene i hidratació òptims. I finalment és important protegir-nos mitjantica﷽﷽﷽﷽﷽﷽sta i experta de derma e molts profuctes que molts casos eliminar amb els tractaments no invasius proposats. I tant oiçant l'alimentació i els nutrients i les vitamines de molts productes actuen com autèntiques barreres anti taques.

EL MEU CONSELL

Cada persona té una pell i una tolerància cutània específica i, per això, és molt important que els tractaments es personalitzin en funció de les característiques específiques i del ritme de vida. Aplicant un mateix tractament les reaccions de cada pell poden ser diferents i els resultats també. Consulta’ns per fer un diagnòstic exhaustiu i ens posarem en marxa per dir adéu a les teves taques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada